A legnagyobb boldogság

2022.03.14. 17:00

Hölgyünnepet tartottak Szilvágyon

Hölgyünnepet tartottak pénteken a göcseji községben, a település újonnan átadott közösségi épületében Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a női lakosokat.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (balról), Horváth Istvánné és a település polgármestere, Péntek Katalin Fotó: Gyuricza Ferenc

Kiemelte: a hölgyek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be életünkben, társként, édesanyaként, családanyaként és munkatársként egyaránt átszövik mindennapjainkat. A hazai társadalomban megbecsültségnek és tiszteletnek örvendenek. A képviselő szerint csak a nőknek adatott meg a legnagyobb boldogság, egy új élet létrehozásának öröme, de ugyanígy csak egy nő képes az anyanyelv szépségeit átadni gyermekeinek. Saját életéből is merített példát, mint mondotta: családjában felesége mellett három lánygyermeke és két lányunokája is a női nemet képviseli, azaz minősített többséget adnak környezetében a nők. Ezt követően jelképes ajándékként a jelenlévő legidősebb hölgynek, Horváth Istvánnénak virágot adott át.

 

A szilvágyi nőnapi köszöntés zenés programmal folytatódott, amiben a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában