A Sberbanknál vezették folyószámláikat

2022.03.29. 12:49

A kormány 683 millió forinttal segíti Kanizsát

A kormány hétfőn döntött arról, hogy pénzügyi segítséget nyújt azon önkormányzatok számára, melyek a Sberbankban vezették folyószámláikat, s a végelszámolás lezártáig nem tudnak saját forrásaikhoz jutni - jelentette be kedden Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester.

Pásztor András

Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a kormány Nagykanizsa vonatkozásában 683 millió forintot biztosít, míg Bánokszentgyörgy 79.8 millió forintot, Murakeresztúr pedig 38.7 millió forintot kap, hogy az önkormányzatok működése és fejlesztései folyamatosak maradjanak.

 

- A kanizsai önkormányzat folyószámlájának zárolását követően már kapott az önkormányzat egy egyszeri 178 millió forintos támogatást, hogy ki lehessen fizetni a béreket, most pedig ezt a nagyobb összeget, hogy biztosítva legyen a működés - vázolta a helyzetet Cseresnyés Péter, aki hozzátette: ebből is látszik, hogy hazug az az ellenzéki narratíva, miszerint a kormány nem törődik az önkormányzatokkal. A tények ennek pontosan az ellenkezőjét igazolják, hiszen a kormány nem hagyja, hogy a vis maior helyzet fennakadásokat okozzon.

 

Cseresnyés Péter az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciójának is üzent. Mint mondta: az ÉVE unos-untalan az ő lobbierejével foglalkozik, miközben lassan három éve az ő kezükben van a város irányítása, s ezidáig egy akadálymentes rámpa megépítésére futotta a "tehetségükből".

 

Balogh László egyrészt köszönetet mondott Cseresnyés Péternek, aki jelezte a kormány felé a problémát, majd emlékeztetett, hogy Nagykanizsa a tavalyi költségvetéshez megközelítőleg 1.9 milliárd forintos működési támogatást kapott a kormánytól és amennyiben szükség lesz rá, további kormányzati segítség is érkezik majd a dél-zalai városba.

 

- Az ÉVE egy alternatív valóságot próbál elhitetni a kanizsaiakkal, azt szajkózzák, hogy nem történt semmi Nagykanizsán, miközben az igazság az, hogy az ipari park bővítése, a vagongyár letelepülése, az aréna megépítése, a belvárosi területek megújítása csak és kizárólag Cseresnyés Péter és a kormány érdeme - szögezte le Balogh László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában