Búcsúzzon a tél, érkezzen a tavasz!

2022.03.17. 13:00

A baki faluház hagyományos programja

Március elsején rendezték meg az észak-zalai községben a Faluház szervezésében hagyománnyá váló tavaszköszöntő, télbúcsúztató közösségi rendezvényt. Erről a Faluház munkatársai és vezetője, Baloghné Bacsa Ibolya tájékoztatta lapunkat.

ZH

A télbúcsúztató felvonulást – közösségépítő céllal – rendezték meg, melyen közel kétszázan vettek részt. A résztvevők ötletes jelmezeket vonultattak fel: volt, aki boszorkánynak, akadt, aki cigány asszonynak öltözött, de különböző mesehősöket, ismert filmbeli karaktereket is felelevenítettek. A tömeg a falu központjából indult, s a hagyományoknak megfelelően különféle zajkeltő eszközökkel – mint például a kolomp, a kereplő vagy a fedő és fakanál – űzték el a telet és egyben felhívták az utcabeliek figyelmét. Ezt követően a Faluházban farsangi fánk mellett meleg tea és forralt bor várta a vendégeket. A rendezvényt a helyi néptáncegyüttes vidám, táncos produkciói színesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában