Farsangi hangulat

2022.02.14. 18:00

A töltött fánkok vitték a prímet Zalaszentbalázson

Otthon elkészített fánkokkal lehetett nevezni a Farsangi hangulat elnevezésű gasztronómiai versenyre, melyet tegnap a piactéren rendezett az önkormányzat. Az érdeklődők a környék kézműves portékái között is válogathattak.

Benedek Bálint

Sokaknak ízlettek a fánkok, balról: Marics Lara, Marics Maja, Tarsoly Eszter, Szabó Valéria, Csizmadia Miklósné és Lászlóné Csizmadia Éva Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A szabadtéri rendezvény sok látogatót vonzott, s szinte mindenki hozott egy tálca fánkot, mellyel azonnal benevezett a versenyre. Egyikük, Kovács Daniella Bánokszentgyörgyről érkezett a nővérével, hogy finomságokkal lepje meg a közönséget. A fiatal cukrász hölgy édes és sós töltelékű apró képviselőfánkokkal érkezett, melyek egyébként a család kedvencei. 

 

– Háromféle fánkkal érkeztem, a legismertebb a hagyományos szalagos verzió – mondta Csizmadia Miklósné. – Ezenkívül a spanyolok kedvencét, a fahéjas porcukorba forgatott égetett tésztából álló churros fánkot is elkészítettem, valamint olyan édességet is kínálok, amit a sütőben sütöttem. Az internetről gyakran válogatok recepteket, talán ezeket is jónak találja majd a zsűri. 

 

A szakértőkből álló cukrászok, Klepács Eszter és Vas Réka Nagykanizsáról érkeztek, és az íz mellett a tálalásra, a tészták megjelenésére is figyeltek. 

 

A piacfelügyelő, Lászlóné Csizmadia Éva elmondta: kategóriamegkötés nélkül mindenféle fánkot kaptak már a szalagostól a csörögefánkon át a töltött és csokoládéval leöntöttekig. A termelői piac is népszerű, havonta egyszer mindig várják a környékbeli őstermelőket. 

 

Eredmények: 1. Kovács Daniella (Bánokszentgyörgy), 2. Csizmadia Miklósné (Hahót), 3. Péterné Kovács Gabriella (Bánokszentgyörgy). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában