Téli szünet

2021.12.06. 17:00

Szünidei gyermekétkeztetés

ZH

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) korm.-rendelet alapján szün­idei gyermek­étkeztetésben ingyenes ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére bölcsődés, azaz öt hónapos kortól a 18. életév betöltéséig a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az alábbiak szerint:

A 2021–2022. tanév téli tanítási szünetére vonatkozó szün­idei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetősége: a szünidei étkezést igényelhetik azon hátrányos helyzetű gyermekek és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, akiknek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a jogszabályokban meghatározottak szerint fennáll.

 

A 2021–2022. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés biztosításának időtartama: 2021. december 22., 23., 27., 28., 29., 30., 31. (iskolai téli szünet 7 munkanapja).

A 2021–2022. tanév téli tanítási szünetére vonatkozó gyermekétkeztetés igénybevételének helyszíne: Városi Középiskolai Kollégium, Kaffka Margit Tagkollégium, Zalaegerszeg, Puskás T. u. 2. (a Munkácsy Mihály Iskola volt kollégiumának étkezője).

A 2021–2022. tanév téli tanítási szünetében a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének módja: „Nyilatkozat a Gyvt. 21/C §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez” elnevezésű nyomtatvány kitöltése, aláírva az ellátást igénylő szülő, más törvényes képviselő részéről.

A nyilatkozatok személyes leadásának határideje, címe: 2021. december 10. (péntek), Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ, Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.

A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos további fel­világosítás személyesen a Za­laeger­szegi Család- és Gyermekjóléti Központban (Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.) vagy telefonon kérhető: 312-034, 316-930.

A 2021–2022. tanév téli tanítási szünetének időtartamára vonatkozó szünidei gyermekétkeztetés biztosításának módja: a szünet időtartamára eső munkanapokon a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztása 11–12 óra között. (Ha az étel helybeni elfogyasztását a gyermek előre nem látható hiányzása, betegsége vagy egyéb ok akadályozza, a részére biztosított ételt a szülő elviheti.) Mivel az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés biztosítása közpénzből történik, határozottan kérjük, ha nem kívánja a megjelölt időpontokban az étkezést igénybe venni, úgy azt feltétlenül mondja le az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80-210-411) az étkezést megelőző nap 8.30-ig, hogy ezzel elkerülhessük a közpénzek pazarlását!

A bölcsődés és óvodás korú gyermek esetén a szünidei gyermekétkeztetés a következő időszakra vehető igénybe: a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárvatartásának időtartama alatti munkanapokon. (A bölcsőde és az óvoda esetleges zárvatartásáról az intézményekben kérhet felvilágosítást!) Ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeke/i részére a szünidei gyermekétkeztetést igénybe kívánja venni, és gyermeke/i hátrányos, halmozottan hátrányos helyzete még nem került megállapításra, úgy ez irányú kérelmét Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szociális és igazgatási osztályán (Zalaegerszeg, Ady u. 15.) ügyfélfogadási időben terjesztheti elő. A beadásnál kérjük, vegye figyelembe az ügyintézés időtartamát is. Ügyfélfogadási idő: kedd, péntek: 8–12 óra, szerda, csütörtök: 13–16.30 óra között. Diétás étrend – az intézményi gyermekétkeztetéshez hasonlóan – szakorvosi igazolással alátámasztva igényelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában