a koronavírus miatt

2021.12.03. 17:00

Most csak online zajlott a szavalóerseny

A járványhelyzet miatt online formában tartotta meg óvodásoknak szóló hagyományos őszi versmondó versenyét a Salla Művelődési Központ könyvtára.

Gyuricza Ferenc

Az Őszi ágat szél diderget című programon három intézményből 17 kisgyermek vett részt. A könyvtár általában minden ősszel és tavasszal hirdet versmondó versenyt óvodásoknak. A koronavírus- járvány miatt ezek a rendezvények az utóbbi időben elmaradtak, most azonban úgy döntöttek, hogy a jelentkezőknek lehetőséget biztosítanak úgynevezett versvideók készítésére és azok beküldésére. A háromtagú zsűri (Verteticsné Szekeres Klára nyugalmazott tanító, Lukács Andrea, a zalalövői könyvtár igazgatója, valamint Bischofné Hesinger Katalin művelődésszervező, költő) a felvételek alapján hirdetett eredményt.

Szerintük a legjobb előadást Major Lukács (Zalacséb) nyújtotta, második helyezett Török Fanni (Zalalövő) lett, míg harmadikként Andor Bulcsút (Zalacséb) rangsorolták. Különdíjban Kaszás Mátyás Barnabás (Bajánsenye), illetve Farkas Benedek és Horváth Dominik (mindkettő Zalalövő) részesült. A helyezettek és a különdíjasok oklevelet és könyvjutalmat is kaptak, de emléklap és meglepetésajándék jutott a verseny valamenynyi résztvevőjének. Ezeket a viadal szervezői az óvodákba juttatják el. A versenyzők szavalatai a zalalövői városi televízió internetes videócsatornáján is láthatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában