Frissen Zalából

2021.12.09. 07:00

Megújul Zalaegerszeg legrégebbi utcája

Folytatódik a Csácsi utca korszerűsítése, melyre 127 millió forintot biztosít a Kovács Károly városépítő program. Az útburkolat-felújítás részleteiről sajtóbejáráson számoltak be.

Jóna István

Balaicz Zoltán, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Vigh László

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Még 2018-ban kezdődött a városrész legrégebbi utcájának, a Csácsi utcának a korszerűsítése, ami idén folytatódik, 470 méter útszakasz újul meg, adott tájékoztatást Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte: az összeg nagyságából is látszik, hogy milyen nagy tehertétel az önkormányzatnak egy-egy út felújítása, Zalaegerszeg 600 kilométeres úthálózatának korszerűsítése kizárólag önkormányzati forrásból nem is valósulhatna meg. – Tizenötmilliárd forint áll rendelkezésre tisztán kormányzati forrásból arra, hogy 2024-ig 91 helyszínen utakat, járdákat, parkolókat újíthassunk fel – mondta Vigh László országgyűlési képviselő. Hozzátette, hogy az úthálózatok korszerűsítése országosan is kiemelt figyelmet kap. A programot az emberek támogatásával a következő időszakban folytatni szeretnék. Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő elmondta: a városrészben élőknek nagyon fontos, hogy a környezetük megújuljon és szépüljön. Az emberek nagy örömmel fogadták, hogy a Csácsi utcában megújul az útburkolat, a járda, az útszegély, új csapadékcsatorna és víznyelő aknák épülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában