Frissen Zalából

2021.10.30. 16:00

Hagyományápoló koszorúkötést tartottak a zalaegerszegi Keresztury VMK-ban

Ha a pandémia miatt tavaly nem maradt volna el, az idén 10. alkalommal készítették volna közösen a koszorúkat, sírdíszeket a Zalaegerszegi Hagyományápoló, Kertbarát és Kulturális Egyesület tagjai.

Fincza Zsuzsa

Saját kezűleg készítették a koszorúkat a kertbarátok

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

Csütörtökön délután virágokkal, zöld ágakkal, gallyakkal, különböző kellékkel felszerelkezve érkeztek az asszonyok törzshelyükre, a Keresztury VMK-ba. A koszorúkötés végül is színtiszta hagyományápolás, régen faluhelyen a legtöbb háznál otthon készült a sírdísz, magyarázta Mrakovics Miklósné, az egyesület vezetője. Ráadásul a kertjeikben maguk nevelték a zöld növényeket, a virágokat, s egész évben gyűjtögették a díszítéshez alkalmas kellékeket, gubacsokat, terméseket, amiből aztán mindenki vitt magával egy kosárnyit, hogy csereberélni tudjanak. Milley Istvánné például díszbabérokkal és ezüsttujaágakkal, krizantémokkal, Mesterházi Zsoltné hortenziával, lampionvirággal, Bazsó Gáborné különleges „virágzó” tujaágakkal látta el a társaságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában