Frissen Zalából

2021.09.06. 07:00

Oltárc település időseit köszöntötte az önkormányzat

A település időseit köszöntötte az önkormányzat a minap a helyi kultúrotthonban.

Horváth-Balogh Attila

Bene Csaba, Juranics István és Cseresnyés Péter köszöntötte a meghívottakat. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Juranics István, a dél-zalai kistelepülés polgármestere lapunknak elmondta: a nyugdíjasoknak szervezett délutánon részt vett Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, a térség országygyűlési képviselője, valamint Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

A meghívott vendégek és a polgármester köszöntötték a jelenlévő nyugdíjasokat, Cseresnyés Péter beszámolt a térségben tervezett fejlesztésekről, illetve a Magyar falu programról, és a soron következő pályázati kiírásokról is beszélt. Bene Csaba arról biztosította a jelenlévőket, hogy a kormány és a megyei önkormányzat a továbbiakban is nagy figyelmet fordít az olyan kistelepülésekre, mint amilyen például Oltárc.

Bene Csaba, Juranics István és Cseresnyés Péter köszöntötte a meghívottakat. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Ennek is köszönhető, hogy 6,1 milliárd forint ráfordítással Bánokszentgyörgy, Borsfa, Bucsuta, Oltárc, Pusztamagyaród, Szentliszló és Várfölde szennyvízhálózatot építhet ki. Ezt követően az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör adott műsort. A polgármester jelezte: a 262 fős lélekszámú településen élő nyugdíjasok közül 45- en vannak a 65 év felettiek, őket hívták meg a rendezvényre, akik közül közel harminc szépkorú el is jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában