Frissen Zalából

2021.09.25. 07:00

Körtefát is ültettek a nagykanizsai ökotanévnyitón

Az első osztályos tanulók körtefát ültettek, ezzel kezdődött az ökotanév a Miklósfai-iskolában. A 200 fős intézmény hat éve lett örökös ökoiskola, mely címet azóta is büszkén viselik.

Benedek Bálint

Az elsősök gyűrűjében Lajkó Miksa és Kiss Benedek ültette el a körtefát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A kivételes tanévnyitón Sebestyén Nikoletta igazgató köszöntötte a fiatalokat. Elmondta: céljuk a környezettudatos életvitel megismerése, megértése és kialakítása. Környezetük védelme, tudatos odafigyelés maguk és társaik testi, illetve mentális egészségére.

Az elsősök gyűrűjében Lajkó Miksa és Kiss Benedek ültette el a körtefát
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Erre az évre színes a tervezett programok kínálata, melyek megvalósításához a diákok szorgos munkájára is szükség van – folytatta. – Gondolok itt a papír, az italosdoboz, a kupak gyűjtésére. Az ezekből befolyt összegből tovább bővíthetik rendezvényeinket, kirándulásokat, előadásokat szervezhetnek. Reméljük, az idei tanévben találkozhatunk a palini Inkey-, és a Kiskanizsai-iskolával, akikkel együtt tehetjük szebbé a környezetünket.

A megnyitó után az első osztályosok a tanítókkal együtt elültették a körtefát az iskola udvarán, melynek gondozása a következő nyolc évben a feladatuk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában