Hat településen

2021.09.26. 17:00

Az Aranyló Göcsej jövő heti kínálata

Hat településen konkrét programokkal, valamint bakancsos túrákkal folytatódik a jövő héten az Aranyló Göcsej rendezvénysorozata. Vadászati és szüreti kiállítás, népzenés-néptáncos rendezvény, látványaszalás és egyházi kórustalálkozó is vár az érdeklődőkre.

Gyuricza Ferenc

Az Aranyló Göcsej megszervezésével – akárcsak a nyári Dombérozóval – a térség értékeire, idegenforgalmi kínálatára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők. Ennek megfelelően olyan színes és változatos kínálattal állnak elő, amelyben a gasztronómia, a helyi hagyományok, a kulturális és aktív turizmus lehetőségei egyaránt fontos szerepet kapnak. Nován jövő szombaton paraszt-polgári viselet divatbemutatóval, táncházzal várják az érdeklődőket, ennek közreműködői a Göcsej Szíve Dalkör és a Csádé zenekar lesznek. Jövő vasárnap testi-lelki feltöltődést nyújtó túra indul a községből, Merkli Ferenc atya vezetésével a községben és környékén található keresztek által kijelölt utat járhatják be a résztvevők.

Az Aranyló Göcsej egy másik bakancsos túrát is kínál, mely szombat délelőtt indul majd Salomvárról, s a 17 kilométeres, jelentős részben burkolatlan utakon és erdei ösvényeken teljesítendő táv érinti Németfalut, Kustánszeget és Becsvölgyét is. Utóbbi település szombaton szüreti felvonulással, illetve látvány­aszalással is készül a vendégek fogadására. Nagylengyelben szintén szombaton vadászati és szüreti kiállítás nyílik, Kustánszeg pedig vasárnap egyházi kórustalálkozónak ad helyet, amelynek helyszíne a község református temploma lesz. Dobronhegy gasztronómiai kínálattal készül, a Kandikó Vendégház és Étteremben mindkét nap vadételeket kínálnak kóstolásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában