Magyar Falu Program

2021.08.05. 15:00

Ivartalanítás pályázati programban

A település önkormányzata a Magyar falu program keretében pályázatot nyújtott be a felelős állattartást elősegítő ivartalanítási programra, az állatok veszettség elleni összetevőt tartalmazó monovalens védőoltással történő beoltására és transzpon­derrel való megjelölésére.

Varga Andor

Könyves Gábor polgármester elmondta: a falu vezetése minden évben együttműködik dr. Fendrik Péter szak­állatorvossal az évenkénti eboltások során. Rendszeresek az ebösszeírások, illetve több esetben nyújtottak segítséget a nem kívánt állatszaporulat kérdésének megoldásában is. Együttműködnek a zalaegerszegi Együtt Egy Életért, Ártatlan Állatokért Egyesülettel is, csak idén 23 esetben mentettek közösen kutyákat, valamint számos háztartáshoz juttattak el kutyaházat, kutyatápot az állatok tartási körülményeinek javítására. A megyeszékhelyi állatmenhelynek pedig tűzifát adományozott az önkormányzat.

– A mostani pályázattal szeretnénk elérni, hogy a faluban mind többen legyenek a felelős állattartók – mondta a polgármester. – Akik felismerik, hogy ha visszaesik a szaporulat, akkor kevesebb lesz a kóbor állat is, és csökken a menhelyek terheltsége.

A projekt teljes költsége meghaladja az 1,1 millió forintot, ennek keretében 73 beavatkozás végezhető el. A benyújtott pályázat támogatásáról a Miniszterelnökség 65 napon belül dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában