hagyomány

2021.08.13. 17:00

Idén is megrendezték a Rockenbauer Pál Emléktúrát

A Kanizsa Kul-Túra Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium ezúttal is megrendezte a hagyományos túrát.

Horváth-Balogh Attila

Az esemény a múlt hétvégén volt, s a hét közepére elkészült az erről szóló összesítés is. Strausz Ferenc, az egyesület elnöke elmondta: 1986-ban Rockenbauer Pál vezetésével a „Másfél millió lépés Magyarországon” című film folytatásaként „…és még egymillió lépés” címmel nagy sikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziósorozatot készítettek. A film Velemtől Szekszárdig Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna változatos tájain vezet végig, bemutatva azok szépségeit, értékeit, az ott élő embereket.

A zalai szakasz egyik legszebb, Rádiháza és Nagykanizsa közötti részét Deák Jenő, a Nagykanizsai Postás Sport­egyesület gyalogtúra-szakosztályának vezetőjének kezdeményezésére 1987-ben Rockenbauer Pál-emlékúttá nyilvánították. Az ehhez kapcsolódó emléktúrát 1990-ben rendezték meg először 70 kilométeres távval, mely azóta 40-40 kilométeres éjszakai és nappali, valamint egy 130 kilométeres távval bővült. A mostani emléktúrán 94-en vettek részt (közöttük két kanizsai volt), és 86-an teljesítették a vállalt távjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában