Frissen Zalából

2021.08.30. 12:00

Hatvanhat éves érettségi találkozót tartottak a Jánkahegyi Gyuri csárdában

Hatvanhat éves érettségi találkozót tartottak a hét végén a Jánkahegyi Gyuri csárdában. Négyen emlékeztek vissza a régi szép időkre, ők 1955-ben végeztek a Csány László Közgazdasági Technikumban. A 22 fős osztályból már csak tízen élnek.

Mozsár Eszter

A régi időkre emlékezett balról Salamon Lajos, Márkus Ferenc, Frankovics Tibor (jobbra hátul) és dr. Fendrik Lajos Fotó: Pezzetta

A régi osztálytársak eddig ötévente találkoztak, eleinte az Ady utcai régi iskola épületében, majd később zalaegerszegi éttermekben. A járvány miatt a tavaly esedékes találkozót idénre halasztottak.

A régi időkre emlékezett balról Salamon Lajos, Márkus Ferenc, Frankovics Tibor (jobbra hátul) és dr. Fendrik Lajos
Fotó: Pezzetta

Márkus Ferenc végig a kereskedelemben dolgozott, kiváló dolgozó kitüntetéssel ment nyugdíjba. Salamon Lajos adórevizorként, főkönyvelőként tevékenykedett, nem mellesleg 150-szeres véradó. Fendrik Lajos az egyetem után jogtanácsos lett, majd megalapította saját ügyvédi irodáját, ma is kamarai tag. Három kisregényt írt, ezek magánkiadásban olvashatók. Frankovics Tibor 46 évig dolgozott a közigazgatásban, munkájáért a köztársasági elnöktől ezüst érdemkeresztet, a megyei közgyűléstől közigazgatási elismerést kapott. Szabad idejében ő is ír, illetve családfát kutat, valamint erdeifa-kitermelő szerszámokat gyűjt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában