Gratulálunk!

2021.07.09. 21:00

Ötödik lett Szűcs Valdó a Gyulai István Memorialon

A World Athletics Continental Tour sorozatába tartózó hazai viadal az arany besorolást kapta, joggal, hiszen remek mezőnyök jöttek össze.

zaol.hu

Számos világsztár tette tiszteletét most is Székesfehérváron. Sorra dőltek a versenycsúcsok a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, ahol ketten a világ idei legjobb eredményét is be tudták állítani vagy meg tudták javítani.

Zalai szempontból a fő szám a 110 méteres férfi gátfutás volt, hiszen a tokiói induló Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC bajnoka volt ott a rendkívül erős mezőnyben. Az amerikai Grant Holloway idén 12,81-es időt elérve csupán egy századra volt Aries Merritt világrekordjától.

A fiatal amerikai tehetség ezúttal 13,08-cal tudott nyerni, Szűcs Valdó 13,47-es idővel az 5. helyen végzett. Rajta kívül több zalai atléta is ott volt a viadalon, igaz, ők nem a nemzetközi futamokban, hanem a magyar atléták számára rendezetteken indulhattak.

Női 800 méteren Muszil Ágnes negyedik helyen végzett, míg női 200 méteren Furulyás Lili megnyerte a futamát, férfi 400 méteren pedig Csahóczi Csanád másodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában