Frissen Zalából

2021.07.19. 12:00

Mária-pihenőt avattak Homokkomáromban

Mária-pihenőt avattak a településen szombaton, a kegytemplomhoz vezető út mentén.

Horváth-Balogh Attila

Arányi Zoltán plébános áldotta meg a Mária-pihenőt Fotó: Szakony Attila

Singula Ferencné polgármester beszédében elmondta: tavaly egy 100 évesnél is idősebb beteg fa kivágására kényszerültek a zarándokút mellett. A fára valaki egy Mária-képet függesztett több évtizede, ezért mindenki Mária- pihenőnek hívta a helyet, ahol a meredek kaptatón a templomba igyekvők megpihenhettek, imádkozhattak.

Ez adta az ötletet ahhoz, hogy a Mária-pihenőt „átmentsék”: a festmény üveges vitrinbe került, a terület térkő burkolatot kapott, s ízléses pad és fedett rész is készült vasból. A munkát jelentős részben az önkormányzat, kisebb részben a plébánia és a hívek adományai finanszírozták, a kovácsoltvas szerkezethez szükséges munkát a hosszúvölgyi Hohl Szabolcs ajánlotta fel.

Arányi Zoltán plébános áldotta meg a Mária-pihenőt Fotó: Szakony Attila

A földmunkákat Halász Tibor és fia, a kőművesteendőket Czinki Tamás vállalta, az esti kivilágítást pedig Schmidt Attila készíttette el. A pihenőt Arányi Zoltán plébános áldotta meg, az eseményen a Fűzvölgyi Dalostársak énekeltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában