vizsga

2021.06.15. 21:00

Szóbeli érettségik kezdődtek

Tegnap megkezdődtek a szóbeli érettségik. A járványhelyzet miatt az idén a maturálók csak írásban adtak számot tudásukról, ám akadt ez alól néhány kivétel.

Benedek Bálint

Tavaly után most is csak kivételes esetekben lehet szóbelizni, az Oktatási Hivatal információi szerint alig 10 ezer ilyen vizsga lesz az országban, június 14. és 25. között. A vizsgabizottságok tagjainak és a közreműködőknek a maszk viselése kötelező, illetve ajánlott betartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A kanizsai Batthyány-gimnáziumban nincs szóbeli vizsgázó, és a Mezőben is csak testnevelés tantárgyból vannak jelentkezők.

A piaristáknál is a testnevelés gyakorlati vizsgákat tartják meg, illetve néhány diák matematikából használja fel a lehetőséget javításra.

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum intézményeiben nincs tanuló, aki önhibáján kívül nem szóbelizhetett. A Cserháti-technikum igazgatója, Péterváriné Kiss Sarolta elmondta: matematikából, angol és német nyelvből, történelemből, illetve szakmai tárgyakból is lesznek szóbelizőik. A Zsigmondy- technikumban is hasonló a helyzet, Laukó Emőke igazgató szerint minden végzős osztályból tartanak javító szóbeli számonkérést. Richterné László Erzsébet, a Thúry György Szakképző igazgatója kiemelte: az idén szerencsére kevés tanulót érint náluk a szóbeli beszámoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában