Frissen Zalából

2021.06.09. 10:00

Elfogadták a zárszámadást Zalaszentgróton

A város tavalyi zárszámadását közel 1,9 milliárd forint összes bevétellel, csaknem 1,4 milliárd forint kiadással és mintegy félmilliárd forint költségvetési maradvánnyal hagyta jóvá Baracskai József polgármester a képviselőkkel folytatott konzultáció után.

Szabó Judit

Az önkormányzat tavaly év elején több mint kétmilliárd forintos bevételt és kiadást tervezett 2020-ra. Az esztendő során elfogadott módosítások után a költségvetés főösszege 2,25 milliárd forintra emelkedett, amiben nagy szerepe volt az év közben indult közmunka­programoknak és az elnyert pályázatoknak.

A járvány ugyan jelentősen átalakította az év eleji elképzeléseket az önkormányzatnál és intézményeinél, ám a bevételek és a kiadások az év végére a likviditást biztosítva alakultak, állt az önkormányzati előterjesztésben. A városüzemeltetés az előző évektől eltérő, de összességében zavartalan volt. A zalaszentgróti intézmények a kialakult nehéz helyzet ellenére eredményesen gazdálkodtak, értékelte a tavalyi évet a város vezetősége.

A betervezett közmunka­programok megvalósultak, ám az előző évekhez képest jóval kisebb volumenben.

Folytatódott Zalaszentgróton a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében elnyert projektek megvalósítása, ugyanakkor vannak még befejezetlen beruházások. Ezek valóra váltása az idei és a következő esztendő feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában