Frissen Zalából

2021.05.21. 14:00

Egy 101 éves zalai néni is megkapta a koronavírus elleni oltást

Cserszegtomaj legidősebb lakója, a 101 éves Pátkai Lajosné is megkapta a koronavírus elleni oltást. Erről háziorvosa, dr. Kiss Ferenc számolt be.

Keszey Ágnes

Dr. Kiss Ferenc adta be a vakcinát Pátkai Lajosnénak

Fotó: ZH

Pátkai Lajosné négy generációs családja körében él. Dr. Kiss Ferenc 38 éve háziorvosa a famíliának.

Dr. Kiss Ferenc adta be a vakcinát Pátkai Lajosnénak
Fotó: ZH

-Ahogy az idős emberek mondogatni szokták, Pátkai néni is azt hangoztatta: neki már nem kell oltás. Ezért nem regisztráltatta magát a legelején, de a család néhány hónap múlva rábeszélte. Most regisztrálták és sikerült a héten beoltanom – mondta el dr. Kiss Ferenc. A szépkorú nő kedden kapta meg a Pfizer vakcináját, s a háziorvos közlése szerint jól viselte az oltást, melynek nem voltak mellékhatásai. A második adagot öt hét múlva kapja majd meg. Az orvos azt is elmesélte, hogy az idős nő jó egészségi állapotnak örvend: bár kora miatt a járás már nehézkes, de szellemileg teljesen friss.

Négy generáció él együtt – Pátkai Lajosné lánya, unokája és dédunákája mellett. A képen balra Kiss Ferenc, aki 38 éve háziorvosa a családnak Fotó: ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában