Koronavírus Zalában

2021.04.07. 11:30

Kovács Tamás előbb kapta meg a vírust mint az oltást – senkinek nem kívánja, amit át kellett élnie

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke is oltáspárti, az is volt mindig, a koronavírus-fertőzés során átéltek miatt pedig még inkább az lett.

Horváth-Balogh Attila

Az aktívan sportoló, kerékpározó Kovács Tamás nehéz napokon van túl, olyanokon, melyekhez hasonlókat senkinek sem kíván.

- Én már a kezdetek kezdetén regisztráltam a vakcináért, de mivel nem vagyok krónikus beteg és a különösen veszélyeztetett korosztályba sem tartozom még, a vírust hamarabb megkaptam, mint a védőoltást – bocsátotta előre Kovács Tamás. – Az egész úgy kezdődött, hogy páromnak voltak tünetei, nekem nem, de felelős állampolgárként közösen elmentünk egy tesztelésre. Legnagyobb meglepetésünkre az ő tesztje negatív lett, az enyém meg pozitív. Ezt követően természetesen, nem jártunk sehová, az otthonunkban tartózkodtunk. Annak ellenére, hogy pozitív lett a tesztem, csak enyhe hőemelkedésem volt és nagyon fáradtnak éreztem magam – nagyjából úgy, mint amikor influenzás az ember. Aztán négy nap után beütött a krach, óráról órára romlott az állapotom, egyszerűen nem kaptam levegőt. Bementünk a nagykanizsai kórház sürgősségi osztályára, ahol többek között CT-vizsgálatot végeztek, mely során kiderült, hogy két oldali, a lebenyek felét meghaladó tüdőgyulladásom alakult ki. Felvettek a belgyógyászatra, ahonnét pár óra elteltével átvittek az intenzív osztályra, ahol 6 napot töltöttem el. Szerencsére, lélegeztetőgépre nem kerültem, de az oxigénmaszkot végig használnom kellett. Minden egyes levegővételnél fájt a mellkasom és nem is kaptam rendesen levegőt – nagyon lassan múlt az idő, különösen az éjszakák tűntek végtelenül hosszúnak.

Kovács Tamás elárulta: borzasztó volt átélni az intenzív osztályon, hogy ez a vírus mire képes és mennyire törékeny az ember élete.

- Senkinek nem kívánom a fájdalmat, az oxigénhiányt és a bizonytalanságot, amikor nem tudod, mi lesz holnap. Azt gondolom, ennél minden csak jobb lehet, még a védőoltások okozta esetleges mellékhatás is. Mert az kezelhető, de a koronavírus, ha egyszer nekiáll tombolni, nem – szögezte le a Szabadics Zrt. elnöke. – Ezért én mindenkinek javaslom a védőoltást, és magam is élni fogok vele, amint az lehetséges lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában