Frissen Zalából

2021.04.15. 12:00

A kanizsai piacon népszerűsítik a kerékpáros kiállítást

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség (KOKSZ) egy Sugár utcai kiállítóteremben nyitná meg Zala megyében és a térségben is egyedülálló oldtimer kerékpármúzeumát. Azért, hogy a projektet minél többen megismerjék, nemrégiben népszerűsítő kampányt hirdettek.

Benedek Bálint

A bolhapiacon bárki összefuthat a kokszosokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Azonban a Sugár utca 3. szám alatti, jövőbeni kiállítóterem alapos felújításra szorulna. A jó cél érdekében a „kokszosok” kis közössége összefogott és hétvégenként társadalmi munkában igyekeztek felújításra alkalmassá tenni a helyet.

A bolhapiacon bárki összefuthat a kokszosokkal
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Szeretnénk széles körben népszerűsíteni a múzeumunkat, ezért innentől kezdve, vasárnaponként egy sátorral „kiköltözünk” a bolhapiacra – mondta Dene Tibor, a KOKSZ elnöke. – Az első alkalommal a tagjaink korhű ruhákban, ve­locipéd kerékpárok nyergében érkeztek, ami a jövőben is marad. A jelenlétünk üzenete, hogy a csapatunk a pandémia alatt sem tétlenkedik, folyamatosan dolgozik. Az érdeklődőknek beszéltünk a terveink részleteiről, s felajánlottuk számukra azt a lehetőséget, hogy küllőjegy vásárlásával támogassák az elképzeléseinket. Szerencsére az emberek többsége nyitottan fogadta az ötletünket, biztatásként pedig anyagilag is segítik annak megvalósulását.

A szponzorációra Dene Tibor szerint nagy szükség lenne, ezért a népszerűsítő kampányt folytatják a bolhapiacon. Ugyanis az építkezés egy újabb fázishoz érkeztek, a 800 négyzetméteres téglafelület teljes tisztításához nem rendelkeznek megfelelő technológiával, ehhez szakértelemre és 4-6 millió forintra lenne szükség. Ezután következhet az újabb társadalmi munka, majd ezt követheti a villanyszerelés, a vizesblokk kialakítása és a nyílás­zárók beszerelése. A tagok, a támogatók segítségével 2022 elején nyitnák meg a tematikus, interaktív helytörténeti kiállításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában