Koronavírus Zalában

2021.03.13. 11:30

Várja, hogy megnyissa végre a művésztelepet – Buday Mihály túl van az első vakcinán

A művészek élete sem könnyű a pandémia alatt. Igaz, hogy az alkotói munka magányt kíván, ám már nagyon várják a személyes találkozásokat. Buday Mihály túl van az első vakcinán, március 25-re kapta a második időpontot.

Mozsár Eszter

Buday Mihály: Megbízom a háziorvosomban

Forrás: ZH-archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Unokáinak segített a digitális oktatásban, amikor telefonon értük utol a Zentáról áttelepült s évtizedek óta Zalaszentgyörgyön élő festőművészt. A nyugdíjas művésztanár igazi motorja a közösségnek. Legutóbbi nemzetközi alkotótáborát a járvány miatt csupán virtuálisan rendezhette meg. Reméli, hogy nyáron már több esély lesz kulturális programokra.

Buday Mihály: Megbízom a háziorvosomban
Fotó: Pezzetta Umberto / ZH-archívum

– Éppen egy esztendeje nyílt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító kiállításom a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon – emlékezett a művész. – Aztán jött a világjárvány miatti korlátozás. Nagyon nehéz volt számunkra az elmúlt időszak, a bizonytalanság. Nem találkozhattunk a közönségünkkel, nem voltak fesztiválok, táborok. Ezért döntöttem úgy, hogy a családom és magam védelmében beoltatom magam. Már túl vagyok az első körön, nemsokára megyek vissza. Én bízom a háziorvosomban. Úgy gondolom, hogy ebben a témában a szakemberekre, egészségügyi dolgozókra, orvosokra kell hallgatnunk.

Laikusként azt tudom tanácsolni, hogy ne válogassunk a vakcinák között, a kínai semmivel sem rosszabb, mint a nyugati. Én kínait kaptam, és nem volt semmiféle mellékhatása. Bízom abban, hogy néhány hónap múlva visszatérhetünk a normális életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában