Koronavírus Zalában

2021.03.31. 11:30

Várandósan vállalta a vakcinát Szalóki Ági

Beoltattam magam, ezt a döntést hoztam meg alapos mérlegelés után – írta a Facebook-on keresztül lapunknak Szalóki Ági. A nagykanizsai kötődésű Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző várandósként vállalta az oltást.

Benedek Bálint

– Bárcsak ne kellene gondolkodni vakcináról, járvány elleni védekezésről, lezárásokról, karanténról – mesélte. – A valóság azonban most az – kiváltképp Európában -, hogy az egészségügy teljes összeomlásától az menthet meg bennünket, ha minél többen megkapják az oltást. A vakcina a koronavírus súlyosabb lefolyását és a szövődmények kialakulását akadályozhatja meg. Ha egy nő napokra kórházba kerül, mert ott szül, számolnia kell azzal a kockázattal, hogy a kórházban megfertőződik koronavírus járvány idején, amikor 30-40 éves, alapbetegséggel nem rendelkezők százai fekszenek kórházban és kapnak oxigént csövön keresztül. A koronavírus egyik legalattomosabb mellékhatása az, hogy súlyosan roncsolja a szöveteket: a tüdő, a szív, az érhálózat szöveteit. Azért adattam be a vakcinát, mert beadatni kisebb kockázat, mint kismamaként elkapni a vírust.

Szalóki Ági

A nagyapja révén Nagykanizsa palini városrészéből származó énekesnő hozzátette: egy kedves háziorvos barátjától értesült arról, hogy a Városmajori Szívklinikán már szombaton elkezdték a kismamák oltását. Próba, szerencse, hát odament. Épp az adatlapot töltögette néhány kismamával, mikor egy fiatal orvos vagy orvosjelölt odalépett hozzájuk, és közölte, hogy tartsanak vele, mert Merkely professzor fogja beadni nekünk az oltást.

Kép Merkely Bélával

– Pfizer oltást kaptam, s egy közös képet is kértem mellé – folytatta Ági. – Beoltattam magam várandósan a 36. hétben, különös tekintettel arra, hogy állami kórházban szülök, ahol az orvosom „covidos” betegekkel is foglalkozik. Bízom az orvostudományban és a kutatók tudásában. Éljen Karikó Katalin! Éljen soká a kisfiam is, kérem a Jóistent, hogy legyen egészséges, erős, legyen boldog élete. Legyünk túl mihamarabb a járványon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában