sok volt a tennivaló

2021.03.22. 07:00

Takarítottak a Kéthatár-tónál

A taglétszám gyarapodása az elvégzendő feladatok mennyiségének növekedését is maga után vonzza, így a korábbi évekhez képest több tennivaló várt azokra a horgászokra, akik a Kéthatár-tónál szervezett karbantartási-környezetvédelmi munkálatokon részt vettek.

Gyuricza Ferenc

A Lovásziból érkezett Márton Péter (balról) és Bak Tibor hordja össze a télen letöredezett, elszáradt ágakat, gallyakat Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombati önkéntes programot elsősorban a tó közvetlen környezetének rendezésére szervezte a helyi egyesület. A munkálatokat irányító Gaál Dezső lapunknak elmondta: minden tavasszal szükség van a part menti növényzet frissítő kaszálására, a horgászhelyek karbantartására, és a téli időszakban letöredezett ágak összegyűjtésére. Ez évben a feladataikat tovább gyarapította a hódok utáni takarítás, a Kéthatár- tónál is megjelent nagy testű rágcsáló ugyanis számos fát kidöntött.

A Lovásziból érkezett Márton Péter (balról) és Bak Tibor hordja össze a télen letöredezett, elszáradt
ágakat, gallyakat Fotó: Gyuricza Ferenc

- Közvetlenül a vízparton szinte nem is maradt állva fa – tette hozzá Gaál Dezső. – A korábbi években fásítani is szoktunk, ezt most átgondoljuk, mert a tó közvetlen környezetében jelenleg nem látjuk értelmét a telepítésnek. Inkább a parkolórészen végzünk fásítást, hogy az ott leállított autók számára biztosítsunk árnyékot. A munkálatok irányítója azt is elmondta, ez évben a korábbiakhoz képest nagyobb mennyiségű szemét halmozódott fel a vízparton, amit leginkább a taglétszám emelkedésének tudnak be. Úgy fogalmazott: a létszám növekedésével a problémák is gyarapodnak, erre hatványozottabban fel kell hívniuk az újonnan felvett horgásztársak figyelmét.

- Eddig 92 fő váltotta meg a területi jegyét, de úgy véljük, a nagy roham csak ezután jön – jelentette ki. – A horgászat iránt folyamatosan nő az érdeklődés, a Kéthatár-tó pedig az egyik legszebb és legnyugodtabb horgászhely a környéken, nem véletlenül kedvelt a pecások körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában