két versenyt terveznek

2021.03.01. 07:00

A pálinkákat és a borokat zárt körű mustrán értékelik

A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör nemrégiben tartotta vezetőségi ülését, melyen Németh József elnök beszámolt az elmúlt év megvalósult programjairól és felvázolta az idei terveket.

Benedek Bálint

A kertbarát kör vezetősége reméli, hogy idén is sok gazda küld mintát a pálinkamustrára Fotó: ZH

Fotó: Szakony Attila

A városrészi Mindenki Házában szűk körben rendezett ülésen elhangzott: tavaly a hagyományos disznóvágást, a pálinkaversenyt még megtarthatták, ám a koronavírus-járvány minden további elképzelésüket és ötletüket beárnyékolta. A közel 60 fős tagság ettől függetlenül is kitartott, alkalmazkodtak az új helyzethez. A nyári időszak egy kis felüdülést jelentett, ismét találkozhattak, kirándultak, de gyorsan jöttek az újabb lezárások.

– Eldöntöttük, hogy a rendezvényeinket megrendezzük, ám a mostani veszélyhelyzethez igazodva közönség nélkül bonyolítjuk le – folytatta Németh József. – Az első a pálinkamustra lesz, amit várhatóan március 26-án, pénteken 14 órakor tartanánk meg. A minták leadása a viadalt megelőző két napon 17 és 19 óra között történik a Mindenki Házában. Három héttel később, április 17-én, szombaton ugyancsak 14 órakor kezdődne a borverseny, a viadalra nevezett tételeket április 14-én és 15-én szintén 17 és 19 óra között lehet leadni az intézményben. Mindenki előtt nyitottak vagyunk, a helyi és környékbeli gazdák pálinkáit, illetve borait egyaránt várjuk. A végeredményről a helyezetteket telefonon és e-mailben értesítjük.

A kertbarát kör vezetősége reméli, hogy idén is sok gazda küld mintát a pálinkamustrára Fotó: ZH

A kertbarát kör elnöke hozzátette: az idei kirándulásuk időpontja szintén a járványhelyzet miatt még kétséges, de a terv szerint a kányavári borbirtok és kéthelyi borászat látogatása szerepelne a programban. Már körvonalazódtak a további szakmai összejövetelek témái is, ezekről azonban még korai említést tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában