gazdikereső

2021.02.23. 16:00

Szomorú kutya sorsok – Fogadj örökbe a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely lakói közül (videó)

Ha valaki követi az állatvédők munkáját, tisztában van azzal, mennyi kutyus kerül nap mint nap utcára. Zala megyében sincs másként. A Bogáncs Állatmenhelyre folyamatosan érkeznek bejelentések borzalmas állapotban lévő ebekről, sőt arra is van példa, amikor a gazdi egyszerűen odaköti a „megunt” háziállatot a menhely kerítéshez.

Rákos Bianka

Fogadj örökbe és segíthetsz!

A zalaegerszegi állatmenhelyen gyakran küzdenek teltházzal. Bár a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem fogadhatnak látogatókat, a munka folyamatosan zajlik. A közelmúltban is voltak kutyusok, akiket szinte a halál széléről mentettek meg.

Abai Erika telepvezető mindig fontosnak tartja kiemelni az ivartalanitás szükségességét, valamint azt, hogy vásárlás helyett jobban tesszük, ha örökbefogadunk. Gondoljunk bele: nemcsak életet menthetünk, de ezáltal egy új hűséges baráttal is gazdagodhatunk.

Gazdikereső sorozatunk is az örökbefogadás népszerűsítésének céljából indult el néhány évvel ezelőtt, s ahogy korábban is, most is három tündéri kutyust ismerhet meg. Zebit, Frakkot és Rozét ezúttal egy-egy rövid videóban mutatja be Abai Erika!

Kérdőív az állatokért

A kormány február elején online kérdőív formájában indított társadalmi párbeszédet az állatvédelemről, amelyet március 7-ig bárki kitölthet. Az űrlapra elég pár percet szánni. A kezdeményezés az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről szól: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről. Ha még nem tette az allatvedelem.kormany.hu még kitöltheti.

Az online felmérésben vasárnapig 200 ezren mondták el véleményüket – derül ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalán közzétett videóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában