Kanizsa több pontján lehet venni is

2021.02.13. 10:13

Elkezdődtek az online fánkfesztivál programjai

A második nap színes programjaival, 10.30 órakor folytatódik a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál az online térben, vagyis a farsangifankfesztival.hu oldalon keresztül láthatók az események.

Benedek Bálint

Forrás: Balogh László

Fotó: Facebook

A látogatók többek között megnézhetik a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar és a Nagykanizsai Fúvószenekar koncertjét, valamint meghallgathatják Balogh László polgármester köszöntőjét, illetve Cseresnyés Péter államtitkárral közös pódiumbeszélgetését is. Ezen kívül a fánkfesztivál zsűrije: Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál fesztiváligazgatója, Pálfi Zsuzsanna cukrász mester, Pálfi László, zalaegerszegi Göcsej Palatinus Panzió és Étterem tulajdonosa, Rákhely Árpád szakoktató és Varga Tünde mesterszakács megmutatják miként kell fánkot sütni. Majd a versenyen indult csapatok képviselői mesélnek arról, hogy miképp készültek a fánkok és a különleges édességek. A nívós műsorfolyamban meghallgathatják még a Tüttő János Nótaklub dalcsokrát, de láthatják még az Eraklin Táncklub Egyesület fellépését, valamint a napot a Vivat Bacchus koncertjének felvétele zárja.

Fotó: Facebook / Balogh László

Bár a fesztivál kulturális és zenei programja a virtuális térben zajlik, fánkvásárlásra Nagykanizsa több pontján 19 óráig lehetőség nyílik. Az érdeklődők három cukrászdában és egy étteremben vásárolhatnak a finom fánkokból. A fánk eladásából befolyó összeget a fesztivált szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház és az értékesítésben megbízott cégek jótékony célra fordítják. A kedvezményezéssel két kisgyereket, Béres Julcsit és Gondi Zétényt támogatják.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kanizsan-igy-keszitik-a-fenseges-farsangi-fankot-video-4918939/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában