eszközátadás

2021.01.12. 15:08

Névtelen adományozótól kapott lélegeztetést segítő készüléket a zalaegerszegi kórház

Lélegeztetést segítő, egymillió forintos mobil készüléket vásárolt egy névtelen adományozó a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intenzív osztálya számára. Az úgynevezett bronchofiberoszkópot a városházán adták át.

Mozsár Eszter

Átadták a lélegeztetést segítő eszközt. Balról jobbra: dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Med. Habil. Gasztonyi Beáta intézményvezető, dr. Kovács Tamás osztályvezető főorvos.

Fotó: © Katona Tibor

Az egészségügyi dolgozók nevében az újonnan kinevezett intézményvezető, dr. Med. Habil. Gasztonyi Beáta köszönte meg az önzetlen felajánlást. Mint mondta, az elmúlt években kevesebb figyelem fordult az aneszteziológia és intenzív terápiák felé, ám a járvány által bebizonyosodott, hogy a csapatmunka mellett életmentő a súlyos betegek azonnali diagnosztizálása, a gyors és megfelelő orvosi döntés.

Átadták a lélegeztetést segítő eszközt. Balról jobbra: dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Med. Habil. Gasztonyi Beáta intézményvezető, dr. Kovács Tamás osztályvezető főorvos Fotó: Katona Tibor

A megyei kórház aneszteziológia és intenzív terápiás osztályának vezető főorvosa, dr. Kovács Tamás azt hangsúlyozta, hogy az adomány különösen jelentős ebben a lelkileg és fizikailag megterhelő helyzetben. Az új eszköz hordozható, a monitoron nyomon követhető, hogy a légút mely részén halad a hajlékony optikai cső, így tisztán látják a légutat. Az osztályon eddig egy több évtizedes, nem mobil készülék segítette az orvosok munkáját.

Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester hozzátette, a városvezetés mindig törekedett jó kapcsolatot építeni a megyei kórházzal, és ezután is rendszeresen támogatják az ott folyó munkát, valamint az azt segítő jótékonysági rendezvényeket. Vigh László országgyűlési képviselő az elmúlt évek közel 9 milliárd forintos beruházásaira, eszközfejlesztésére emlékeztetett. Végül dr. Vadvári Tibor alpolgármester arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a névtelen adományozó egyben a beüzemelés és az oktatás költségét is fedezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában