Koronavírus Zalában

2021.01.22. 14:32

A KSH szerint egyre többen beadatnák az oltást

Egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarország, tette közzé csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

ZH

Orosháza, 2021. január 10. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ az oltáshoz az orosházi Platán Idõsek Otthonában 2021. január 10-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A KSH hetenként végez méréseket azzal kapcsolatban, hogy mennyien hajlandók beadatni a koronavírus elleni oltást. Mint megállapították, az oltási hajlandóság fokozatosan emelkedik. Míg a 2020. november 30-val kezdődő héten csak a válaszadók közel 15 százaléka volt biztos benne, hogy beoltatná magát, a mérés hetedik hetében (a 2021. január 11-ével kezdődő héten) már minden harmadik megkérdezett.

Ez utóbbi héten a válaszadók 27 százaléka volt elutasító az oltással kapcsolatban, szemben az első héten mért 36 százalékkal. Az oltási hajlandóság javulásában minden bizonnyal szerepet játszik a tájékoztatás erősödése, valamint a vakcina tényleges beérkezése az országba, közölték.

Arról is írtak, hogy az oltáshoz való hozzáállást főleg a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. Közrejátszik azonban ebben járvány súlyossága, a megbetegedések, halálozások száma, a hírek, ugyanakkor a válaszadók fele nem veszi figyelembe az oltásellenes hangokat.

Kiemelt kép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában