üzembiztonság és hadrafoghatóság

2020.12.22. 14:56

Új szolgálati járműveket adtak át Zalaegerszegen

Négy új gépkocsit állítottak szolgálatba kedden, a járműveket dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át Zalaegerszegen.

Arany Gábor

A képen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adja át az egyik jármű kulcsát Bognár Balázs törzszászlósnak

Fotó: PU

Ez alkalomból a hangsúlyozta, a rendőrség napi tevékenységében alapvető fontosságú a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása, s ennek egyik alappillére a gépjármű állomány szinten tartása és folyamatos fejlesztése. A folyamatos üzembiztonság és hadrafoghatóság fenntartása érdekében a most beszerzett gépkocsikhoz 5 évre, vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló karbantartási szolgáltatás jár. Ennek részeként teljeskörű szervizellátás, valamint szezonális gumiabroncscsere, illetve assistance szolgáltatás segíti a rendőri feladatok ellátását. A megyei rendőr-főkapitányság használatába kedden négy új szolgálati gépjármű került, ezek közül a kanizsai kapitányságnál áll szolgálatba a rendőrségi küllemű Audi A3 járőrautó és a terepzöld Toyota Land Cruiser. Utóbbi a határnál fog felbukkanni, mert a műszaki paraméterei alkalmassá teszik szélsőséges időjárási- és terepviszonyok közötti szolgálatra is. A két Volkswagen Transporter T6 típusú kisbusz pedig a megyei rendőr-főkapitányságon kap feladatokat.

A képen dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adja át az egyik jármű kulcsát Bognár Balázs törzszászlósnak
Fotó: PU

Az átadáson elhangzott, januárban újabb gépkocsik átadása várható, ezzel folytatódik a gépkocsiállomány további frissítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában