Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség

2020.12.22. 14:00

Társadalmi munkában újítják fel a kanizsai kerékpármúzeumot

Gőzerővel folyik az oldtimer kerékpármúzeum kialakítása a Sugár utca 3. alatti üzlethelyiségben. Az ötletgazda Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai eddig társadalmi munkában dolgoztak.

Benedek Bálint

Az oldtimer kerékpárosok csapata 9 hétvégén keresztül dolgozott a múzeum kialakításán Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A Sugár utcai impozáns székházban több üzlethelyiség üresen állt, ezek közül egy 180 négyzetmétereset választott ki a kerékpárosok csapata. Öszszefogással sikerült megvásárolni az oldtimer kerékpárokhoz illő ódon helyiséget, mely elhanyagolt állapotban volt. A hét éve alakult szövetség elnöke, Dene Tibor elmondta: elérkezettnek látták az időt arra, hogy az évek során öszszegyűjtött közel 50 darabos gyűjteményt kiállítóterembe rendezzék.

Az oldtimer kerékpárosok csapata 9 hétvégén keresztül dolgozott a múzeum kialakításán Fotó: Szakony

A Sugár utcai helyiséget társadalmi munkában hozták rendbe. – A téglafalakról levertük a régi vakolatot, kipucoltuk a vizesblokkokat. Most egy újabb fázishoz érkeztünk, a téglák teljes tisztításához nem rendelkezünk megfelelő technológiával, ehhez segítőket keresünk. Ezután következhet a villanyszerelés, a nyílászárók beszerelése. A tagok, valamint a támogatók segítségével 2022 elején nyitnánk meg a tematikus, interaktív helytörténeti kiállításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában