beruházás

2020.12.01. 12:00

Egy kilométeres szakaszt újítottak fel Zalalövőn

Közel hárommillió forintot költött bevételei terhére a Jókai utca egyik külterületi szakaszának felújítására az önkormányzat. A beruházás a szennyvíztelep rekonstrukciójához kapcsolódott.

Gyuricza Ferenc

A felújítás nyugati végén kicserélt áteresz zsaluját tegnap bontották el az önkormányzat dolgozói, Devecz László (balról), Gál Tibor és Jánoki Sándor Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyi szennyvíztelep rekonstrukciójára egy térségi program részeként került sor. A projekt műszaki leírásában az objektumhoz vezető Jókai út külterületi szakaszának részleges felújítása is szerepelt, ám miután az csak egy rövidebb szakaszt érintett, az önkormányzat arról döntött, hogy a telep megközelíthetősége és a közelben található ingatlanok – külterületi lakóépületek, hétvégi házak, telkek – biztonságosabb elérhetősége érdekében további egy kilométeres szakaszon saját erőből is végeztet burkolatkiegyenlítést. Ehhez zúzott mészkövet használtak.

A felújítás nyugati végén kicserélt áteresz zsaluját tegnap bontották el az önkormányzat dolgozói, Devecz László (balról), Gál Tibor és Jánoki Sándor Fotó: Gyuricza Ferenc

– A felújítás háromezer négyzetméternyi területet érintett – mondta Balaskó Tibor, az önkormányzati hivatal településüzemeltetési osztályvezetője. – A felület kiegyenlítését gréderezéssel kezdte meg a felújítással megbízott vállalkozó, majd azt követően 155 köbméter mészkövet terített el. Ennek a gépi munkaideje három napot vett igénybe. Emellett az út déli oldalán, háromszáz folyóméteren az addig csak jelzésszintű, szimbolikus vízelvezető árok kialakítása ugyancsak részét képezte a munkálatoknak, a felújítás nyugati végpontján pedig a korábban beszakadt áteresz cseréjét is elvégezték, utóbbi szintén a csapadékvíz elvezetését szolgálja – magyarázta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában