a civilek jótékonysági akciója

2020.12.24. 10:00

Csomagot osztottak Zalalövőn

Közel tucatnyi helyi szervezet összefogásával, valamint támogatók adományai révén ez évben is megszervezték a civilek karácsonyi jótékonysági akcióját Zalalövőn.

Gyuricza Ferenc

Zalalövő és Csöde polgárőr-egyesületének tagjai, Oposits György (balról), Kovács Istvánné és Németh János Farkas Herminának is vittek az adományból

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Tegnap délután 150 csomagot osztottak ki a rászorulóknak, hogy ezzel is hozzájáruljanak karácsonyuk szebbé tételéhez. A csomagok egy-egy tányér frissen elkészített disznótoros káposztát, valamint kisebb mennyiségben tartós élelmiszereket tartalmaztak, s egy-egy falinaptárt is.

Zalalövő és Csöde polgárőr-egyesületének tagjai, Oposits György (balról), Kovács Istvánné és Németh János Farkas Herminának is vittek az adományból Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Zalalövőn már hagyományos jótékonysági akciót a koronavírus-járvány miatt idén másképp szervezték meg. A résztvevők felosztották a feladatokat, így valamennyi munkafolyamatot, azaz a keddi disznóvágást, főzést és csomagolást, valamint a csomagok szerda délutáni kihordását is más-más csapat, egymástól elkülönülve végezte.

– Az elmúlt években a civilek közös programja volt az akció lebonyolítása, egy olyan találkozási pont, ahol átbeszélhettük a mögöttünk hagyott évet, s tervezhettük az előttünk álló év programjait – magyarázta a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke, a jótékonysági összefogást annak idején kezdeményező Csonka Ferenc. – Egy éve még a város központjában gyűltünk össze, erre idén már nem volt lehetőség. Ennek ellenére fel sem merült bennünk, hogy elhagyjuk az akciót, de a szervezés és lebonyolítás során arra nagyon odafigyeltünk, hogy maximálisan betartsuk a járványügyi szabályokat.

Csonka Ferenc hozzátette, a támogatók részéről ez évben jóval nagyobb adakozási hajlandóság mutatkozott, így az adományok mennyisége is megnőtt. Miután az adagok számát nem tartották indokoltnak emelni – ezúttal is mintegy 150 Zalalövőn és Csödén élő személynek juttattak friss meleg ételt és tartós élelmiszert –, inkább a csomagok tartalma gyarapodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában