a napokban zsűriztek

2020.11.17. 15:28

„Használd újra” rajzpályázat – Cél a környezettudatos nevelés

„Használd újra” címmel hirdetetett rajzpályázatot kisgyermekek számára a Zalaispa Zrt. A hulladékgazdálkodási cég a napokban zsűrizte az online felületen október 31-ig beérkező alkotásokat.

Mozsár Eszter

Az iskolás Csiszár Bence I. helyezett rajza

Az óvodás gyerekek és az általános iskolák alsó tagozatos tanulói többek között az újrahasznosítás témakörében rajzoltak. Bali József, a hulladékgazdálkodási vállalat vezérigazgatója lapunknak elmondta, tavaly indították el figyelemfelkeltő akciójukat, s a jövőben szeretnék azt minden évben megrendezni.

Bali József, a Zalaispa Zrt. vezérigazgatója hagyományt szeretne teremteni a környezettudatosságra nevelő rajzversennyel.

-Idén sajnos a járvány közbeszólt, így a virtuális térbe költöztünk – tájékoztatott Bali József. – Több, mint 100 pályázó közül választottuk ki mindkét korcsoportban a három legjobbat. Célunk, hogy a legkisebbek bevonásával a környezettudatos nevelésre hívjuk fel a figyelmet. Tavaly a MOBIL Zalaegerszeg rendezvény kiemelt szakmai partnereként, támogatójaként találkozhattak velünk, az akkori verseny eredményhirdetése is ott volt. Idei fődíjunk egy elektromos roller, ami szintén a környezetvédelmet hangsúlyozza, a legjobb pályázók pedig értékes játékutalványt nyertek.

Az iskolás Csiszár Bence I. helyezett rajza
Az óvodás Márkus Márk győztes munkája

2020-ban az óvodások közül Márkus Márk (Zalaszentgróti Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde), az általános iskolásoknál Csiszár Bence (Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola, Csonkahegyhát) rajza tetszett a legjobban a zsűrinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában