Fontos forrás civileknek

2020.11.14. 13:00

Elismerést kapott a Nyújts Kezet Közhasznú Alapítvány

Működésre és szakmai programok rendezésére költhetik civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) egyszerűsített pályázatain nyerhető támogatást.

Jóna István

A díjátadó után Herold József, a Nyújts Kezet Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Tóth Ervin, Horváth Rita és Salamonné Süle Marianna, a Zalai Civil Életért Egyesület munkatársa

Fotó: Pezzetta

November 12-én megjelentek a NEA egyszerűsített kiírásai, melyek nagyon fontosak a megyében tevékenykedő civil szervezeteknek is. A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület tájékoztatóján elhangzott: helyi és területi hatókörű szervezetek is pályázhatnak.

– Azok adhatnak be pályázatot, amelyek 2018. december 31. előtt bejegyzésre kerültek és az éves bevételük nem haladja meg az 5 millió forintot – mondta el Horváth Rita, az egyesület elnöke. – A pályázat nagy előnye, hogy jogosultsági alapon, beérkezési sorrendben, a támogatás kimerüléséig vehető igénybe.

A díjátadó után Herold József, a Nyújts Kezet Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Tóth Ervin, Horváth Rita és Salamonné Süle Marianna, a Zalai Civil Életért Egyesület munkatársa
Fotó: Pezzetta

Az elnök hozzátette: biztató, hogy a keretösszeg csaknem 1,5 milliárd forint, amelyből egyesületenként az elnyerhető maximum összeg 300 ezer forint. A forrás a szervezetek alaptevékenységéhez tartozó célokra használható fel.

A sajtótájékoztató második felében a Szociális Munka Napja alkalmából adott át elismerést a civil központ. A díjat idén a megyeszékhelyi Nyújts Kezet Közhasznú Alapítványnak ítélték oda, amely 2000-es alakulása óta a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik érdekében végez magas színvonalú munkát. Az elismerő oklevelet és az ajándékot Tóth Ervin, az alapítvány kuratóriumának elnöke vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában