pályázat gyermekeknek

2020.11.30. 10:00

Alkotások a tűzoltói hivatásról: zalai eredmények

Kihirdették a tűzoltói hivatást bemutató, gyermekek részére kiírt pályázat eredményét.

ZH

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól kapott tájékoztatás szerint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett pályázat zalai fordulójára 69 mű érkezett. A legtöbbet, 18 darabot a keszthelyi Zöldmező Utcai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI küldte.

Az I. korcsoportban (6-10 év) a kanizsai Rozgonyi Úti Általános Iskola diákja, Zámbó Boglárka nyert A megmentő tűzoltók című képével. A 2. helyen Gaál Hunor, a 3. helyen Barnaki Kevin végzett. A II. korcsoportban (a 11-14 év) az egerszegi Nyitott Ház növendéke, Bognár Andrea Larissza, Kovács Márton Ármin közös alkotása, a Lánglovag című kép érte el az 1. helyezést, 2. Török Szabolcs, a 3. Hegedüs Lili lett. A III. korcsoportban (a 15-18 év) a Zöldmező utcai intézmény tanulója, Balogh Attila nyert Mentés című alkotásával, 2. Cságoly Dorottya, 3. Borosta Balázs. A nyertes művek részt vesznek az országos versenyben. A kategóriák győztesei a járványhelyzet után ellátogathatnak a lakhelyükhöz legközelebbi tűzoltóságra.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában