Koronavírus Zalában

2020.10.13. 11:30

Már osztják a maszkokat Nagykanizsán

Az érintettek az osztópontokon, vagy a városi civilszervezeteken keresztül hétfőtől már átvehették a város által rendelt szájmaszkokat.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Béres János, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete elnöke veszi át a maszkokat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A közgyűlési döntés értelmében már osztják a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. által gyártott kétrétegű, mosható textil szájmaszkokat, melyeket a város még a tavaszi koronavírus- hullám idején vásárolt meg. Míg tavasszal minden háztartás postaládájába kézbesítették a maszkokat, most a meghatározott körbe tartozók (így a 60 éve felettiek, a krónikus betegséggel küszködő nagykanizsai lakosok, az önkormányzati intézmények dolgozói, illetve azok az intézmények és szervezetek, melyeknek dolgozói kötelező feladatot látnak el) négy osztóponton, munkanapokon 8 és 16 óra között vehetik át a 2-2 ingyenes szájmaszkot.

Képünkön Béres János, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete elnöke veszi át a maszkokat Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A négy osztópont

A négy osztópont: a Nagykanizsai Alapellátási Intézmény, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Zrínyi és Kodály utcai idősügyi klubjai, valamint a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.

– De nemcsak az osztópontokon, hanem a városi szervezeteken, az idősügyi klubokon, vagy épp a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül is eljuttatjuk a szájmaszkokat azoknak, akiknek szükségük van rá – mondta dr. Schauta Marcell, az önkormányzat szociális, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságának elnöke. – Úgy véljük, az kapjon ingyen, akinek ténylegesen szüksége van rá, aki pedig megteheti, az vásárolja meg a maszkot.

Balogh László polgármester érdeklődésünkre elmondta: habár polgármesterként kötelessége érvényt szerezni a közgyűlés többségét adó ÉVE-frakció által megszavazott akciónak, ezért aláírta az erről szóló intézkedési tervet, de egyet nem ért vele. Úgy véli, hogy a tavaszi postaládás kézbesítéshez viszonyítva most nehezebben kontrollálható, ki, kinek, vagy kiknek viszi a szájmaszkot, ráadásul az átadás-átvétel kapcsán kialakuló sok és felesleges személyes kontaktus sem túl szerencsés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában