Játék, izgalom és történelem

2020.10.28. 11:48

Interaktív kalandjátékra hív a Keszthelyen nyílt szabadulószoba

A második világháború idején a Festetics-kastély könyvtárát egy katona azzal védte meg, hogy elfalazta a bejáratot, mondván, hogy fertőző holttesteket rejt. Ebbe a történelmi eseménybe csöppenhetnek a játékosok a Balatoni Múzeum interaktív kalandjátékában.

Keszey Ágnes

Németh Péter és Dósa Zsolt a szabadulószoba megnyitóján

A játékosok küldetése, hogy megtalálják az orosz katona által elfalazott könyvtárat, s benne a „Festeticsek örökségét”. Az izgalmas játékban logikára és közös figyelemre is szükség van, s közben a játékosok megismerhetik a Festetics-család legjelentősebb tagjainak életét.

-Ez a szabadulószoba pontosabban egy interaktív kalandjáték, hiszen nincsenek bezárva a játékosok, szó szerint nem kell kiszabadulni. A XXI. században, amikor a gyerekeket a videojátékok és az internet mellől nem lehet kimozdítani, ez nagy segítség, hogy bevonzzuk a fiatalok is a múzeumba – emelte ki Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója. Az érdekes módon való ismeretterjesztés mellett az is cél, hogy ezzel a lehetőséggel csökkenjen a szezonalitás, minden évszakban vonzó program várja a vendégeket.

Németh Péter és Dósa Zsolt a szabadulószoba megnyitóján

-Egy újabb állomásához érkezett az a küldetés, amely Keszthely egyedülálló kulturális örökségének méltó és kortárs módon való ápolását tűzte célul. A városvezetés kiemelt feladatának tartja a Festetics-örökség megőrzését és annak modern, korszerű megjelenési formáinak támogatását – mondta megnyitóbeszédében Dósa Zsolt, az önkormányzat Városstratégiai Bizottságának elnöke. A szabadulószoba kialakítása egy pályázat száz százalékos támogatásával, közel 49,5 millió forintos támogatással valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában