Hogy ne történjen baleset

2020.10.08. 12:25

Figyelem! Forgalomtechnikai intézkedések Nagykanizsán

A város több pontján sebességkorlátozást léptet életbe, új útburkolati jeleket fest fel és forgalomtechnikai változtatásokat hajt végre a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa több pontján intézkedik a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében sebességkorlátozó táblát szerel fel Tivolt Zsolt a kiskanizsai Principális-hídnál. Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Az intézkedésekre a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében van szükség. Szabó István, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a részletekről elmondta: 30 kilométer/órás sebességkorlátozást léptettek életbe a Városkapu körút páratlan oldalának Munkás utca és Volán-decentrum közötti szakaszán, ahol az úttestre merőlegesen álló személyautók és a parkoló mellett húzódó forgalmi sávban relatíve gyorsan haladó járművek jelentenek veszélyt egymásra. Szintén ilyen sebességkorlátozó tábla került ki a kiskanizsai Principális-hídhoz annak érdekében, hogy a Camping utca felől a városközpont felé, balra nagy ívben kikanyarodó teherjárműveknek legyen idejük a manőver végrehajtására és a felgyorsulásra. Az Árpád utcában fekvőrendőröket helyeznek el a sebességkorlátozást be nem tartó autósok miatt.

Nagykanizsa több pontján intézkedik a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében sebességkorlátozó táblát szerel fel Tivolt Zsolt a kiskanizsai Principális-hídnál. Fotó: Szakony Attila

 

A palini kerékpárút egyes szakaszai beláthatatlanok az ingatlanok bejáratához telepített nagyra nőtt növényzet, illetve zárt sövény, vagy tégla, esetleg beton kerítéselemek miatt. Így az ingatlanokról kihajtó autósok nem mindig látják az érkező bicikliseket, aminek jó esetben némi vita, rosszabb esetben baleset a vége. Szabó István arra hívta fel a figyelmet: ezekben a szituációkban a kerékpárosnak van elsőbbsége. Ennek ellenére a nagy forgalmú kapubejárók elé, a kerékpárút útburkolatára a kerékpárosokat a kaputól eltávolító terelőnyilakat és figyelmeztető piktogramokat festenek fel.

Fotó: Szakony Attila

- Kevesen tudják, hogy a Rozgonyi utca kerékpársávja a felfelé haladó bicikliseknek készült, az Erzsébet tér irányába közlekedő kerekezőknek a lefelé tartó autósforgalommal együtt kell „lecsorogniuk” – folytatta Szabó István. – Ez szintén konfliktusokat okoz, mert az autósok a kerékpársávba küldenék a bicikliseket. Hogy mindenki tudja, hol a helye a városközpont felé igyekvő kerékpárosnak, útburkolati jeleket festünk fel a lefelé haladó forgalmi sávban. A Bankpalota Étterem-Fő út sarok is neuralgikus pont, hiába tiltja tábla, mégis vannak autósok, akik az Eötvös tér felől érkezve bekanyarodnak balra, ennek tilalmát záróvonal felfestésével nyomatékosítjuk – mondta a szakember. – Továbbá a balesetveszély miatt megtiltjuk a balra kanyarodást a Teleki utcáról a Teleki utcát és a Platán sort összekötő szervizútra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában