Településfejlesztési operatív program

2020.10.17. 11:30

Energetikai modernizációra nyújtott be pályázatokat a nagykanizsai önkormányzat

Tíz oktatási intézmény energetikai modernizációját célzó pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

Pásztor András

Balogh László, Dénes Sándor és Cseresnyés Péter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A Településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből finanszírozható fejlesztések a Batthyány Lajos Gimnáziumot is érintenék, ahol tegnap Dénes Sándor igazgató mutatta be a szükséges beruházások fontosságát Balogh László polgármesternek és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek.

Dénes Sándor elmondta: a gimnázium főépülete közel 40 éves, így bőven megérett a rekonstrukcióra. A tervek szerint a homlokzat és a tető szigetelése mellett sor kerülhet a nyílászárók cseréjére, valamint a fűtési és elektromos hálózat modernizációjára.

Balogh László, Dénes Sándor és Cseresnyés Péter
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Balogh László polgármester hozzátette: az önkormányzat már korábban is nyújtott be pályázatot ezen célok megvalósítására, ám akkor a pályázat feltételrendszere nem támogatta az energetikai fejlesztéseket.

– A Városfejlesztő Kft. korábbi ügyvezetője, Rodekné Hederics Erika és a korábbi polgármester, Dénes Sándor sokat dolgozott azért, hogy a pályázat feltételrendszere módosuljon, amiért köszönetemet fejezem ki – mondta Balogh László polgármester.

Cseresnyés Péter or­szág­gyű­lési képviselő, államtitkár is örömét fejezte ki, hogy a gimnázium mellett további óvodai és bölcsődei egységek energetikai modernizációja valósulhat meg egy sikeres pályázat esetén. Ez utóbbihoz – mint hangsúlyozta – minden tőle telhető segítséget és támogatást megad az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában