Magyar Falu Program

2020.09.15. 07:00

Összefogásból újult meg az utca Nemespátrón

A Magyar Falu Program keretében nyert pályázatnak és a közösségi összefogásnak köszönhetően közel 18 millió forintból teljes szélességben megújult Nemespátró Dózsa utcája.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs polgármester büszke arra, hogy az utca rendbetételét a település lakói is támogatták Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A fejlesztésről a település polgármestere, Győrfy Balázs elmondta: az államtól érkezett 16 millió forintot az önkormányzat saját erővel egészítette ki. Ezenkívül néhány helyi magánszemély jóvoltából további anyagi forrás érkezett a megvalósításhoz, így az eredetileg tervezett 140 méter helyett közel 200 méteren valósulhatott meg a beruházás.

Győrfy Balázs polgármester büszke arra, hogy az utca rendbetételét
a település lakói is támogatták Fotó: Szakony Attila

– A Dózsa utca burkolata teljesen elhasználódott, a felülete megrepedt, ezért megérett a felújításra – fogalmazott a településvezető. – Az útszakaszt megerősítették, az új aszfaltburkolat mellett kiépítették a padkát, s 90 méter hosszan szalagkorláttal látták el.

A polgármester hozzátette: a falumegújítási program keretében a ravatalozó rendbetételére is pályáztak. Az épület közel 25 millió forintból frissülhetne fel. Újabb belterületi utak burkolatának megújítását is tervezik a településen, folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket.

Legközelebb a Belügyminisztérium pályázati támogatásával a Rákóczi utcai aszfaltréteget cserélnék ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában