tehetségkutató

2020.09.14. 07:00

Mutasd meg magad: Hat produkció a zalaegerszegi zenei versenyen

A budapesti Ten Big Toys nyerte az Öröm a zene országos tehetségkutató verseny zalai rendezvényét. A Mutasd meg magad elnevezésű program szombaton zajlott az Apáczai Csere János Művelődési Központban.

Gyuricza Ferenc

A győztes Ten Big Toys zenekar Fotó: Artisztika Egyesület

Fotó: Rakos Mnika

A rendezvény kapcsán Wohner Csaba, a társszervező Artisztika Egyesület alelnöke, az Apáczai Csere János Művelődési Központ munkatársa elmondta, a zalai versenyre 16 előadó jelentkezett, ebből a beküldött dalok alapján egy előselejtező keretében tízet választottak ki az élő meghallgatásra. A továbbjutók közül a szombati rendezvényen végül hatan jelentek meg, a távolmaradók közt akadtak olyanok, akik egészségügyi okok (koronavírus járvány) miatt nem tudtak jelen lenni, de volt olyan csapat is, amely egy másik megyei versenyen már kivívta magának a felmenő rendszerű Öröm a zene országos döntőjében való szereplés jogát. A hat élő produkcióból ezúttal csupán kettő volt zalai, a helyi szinten már jól ismert zenészekből álló keszthelyi Dingo, illetve a zalaegerszegi Teabag, míg a többiek távolabbról érkeztek.

- Ami a színvonalat illeti, a tavalyinál sokkal erősebbnek éreztük, jóval felkészültebbek voltak most az előadók – mondta a zsúri helyi tagja, a gitáros-dalszerző Polgár Péter. – Egészen változatos stílusok jelentek meg a produkciókban, s a zalaiak sem vallottak szégyent, hiszen a Dingo az eredetiségét vagy érdekességét tekintve akár az első helyre is esélyes volt, ám a Ten Big Toys kapcsán azt láttuk, hogy érettebb, színpadkészebb produkció, ezért végül hoztuk ki őket nyertesként.

A győztes Ten Big Toys zenekar Fotó: Artisztika Egyesület

A Ten Big Toys a zalaegerszegi Mutasd meg magad verseny megnyerésével bejutott az Öröm a zene sorozat országos döntőjébe, amelynek legjobbja nemcsak egymillió forint értékben kap hangszer- és hangtechnikai eszközöket, de a Hangfoglaló Program kétmillió forintos támogatására is jogosult lesz. A Mutasd meg magad verseny kiemelkedő zenei tehetségéért járó Újfalusi Gábor-díjat pedig a szólóban fellépő énekes-gitáros Ossó Balázs kapta. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában