Horgászat – elméletben is

2020.09.15. 07:00

Még a szüret is befolyásolta a rendhagyó hétvégi horgászverseny eredményeit Pusztaszentlászlón

Rendhagyó versenyt rendezett a hétvégén a 40 éves Haladás Horgászegyesület: a pecásokra a szokásos halfogás mellett egyéb gyakorlati és elméleti feladatok is vártak. Utóbbi alaposan fel is borította a fogási eredmények alapján kialakult sorrendet.

Gyuricza Ferenc

A legnagyobb halat kifogó söjtöri Bakonyi Norbert, aki összesítésben harmadik lett.

A közép-zalai település egyesülete első alkalommal vállalkozott arra, hogy egy a hagyományostól eltérő szervezésű és lebonyolítású versenyre invitálja a helyi és környékbeli horgászokat. Hogy a rendhagyó feladatoktól ijedtek-e meg a pecások, vagy a szüreti időszak szólt közbe, azt nem sikerült kideríteni, mindenesetre a vártnál kevesebben jelentkeztek, a 26 nevezőből mindössze tíz volt a felnőtt, a többi résztvevő a gyermek vagy az ifjúsági kategóriában indult.

A legnagyobb halat kifogó söjtöri Bakonyi Norbert, aki összesítésben harmadik lett.

A felnőttek versenye négy­órás időtartamú horgászattal kezdődött, ahol nemcsak a kifogott halak tömege, de darabszáma is befolyásolta a sorrendet. Miután a pontyok ezúttal kevésbé kaptak rá a csalira – a legnagyobb kifogott hal egy másfél kilós ponty volt –, ezúttal azok taktikáztak jobban, akik eleve apróhalakra mentek. Mindeközben az ifjúsági kategória indulói és a gyermekek barkácsolási feladatokkal és célba dobással kezdték a maguk a versenyét, majd rájuk is horgászat várt.

A becsvölgyei Császár Ferenc, aki rengeteg keszeget fogott, mégis lemaradt a dobogóról Fotó: Gyuricza

Az összesített eredmények alapján a felnőttek versenyét Horváth N. Róbert nyerte, a második helyen Luczi Jenő, a harmadikon a legnagyobb halat is kifogó Bakonyi Norbert végzett. Különdíjat Ujj Gábor kapott. Az ifjúsági kategória versenyét Széll Róbert nyerte, Tuboly Márton lett a második, Bekő Gergő a harmadik, a legsikeresebb horgásznak járó különdíjat pedig Jordán Ramóna vehette át. A gyermek kategória győztese Takács Márton, második helyezettje Széll Péter, míg a harmadik Mikolanicz Bence lett.

A helyszínen a horgász­egyesületek megyei szövetsége közreműködésével állami horgászvizsga tételére is lehetőség volt, ezzel 12 gyermek és ifjúsági korú, valamint egy felnőtt horgász élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában