Magyar Falu Program

2020.09.18. 09:00

Felújították Salomvár főutcáját

A Magyar Falu Program pályázatán nyert közel 13,5 millió forintból újulhatott meg a község fő közlekedési útja. A beruházás ünnepélyes átadóját tegnap tartották.

Jóna István

Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Salomvár legforgalmasabb útja a Dózsa György út, melynek burkolata az évek során a tehergépkocsik és a buszközlekedés miatt nagyon elhasználódott. A települési önkormányzat folyamatosan kereste az anyagi lehetőségeket, hogy az útszakaszt felújíthassa. Két évvel ezelőtt sikerült egy pályázaton támogatást nyernie a községnek, de a pénzből csak az út egyik felét tudta megújítani. Nemrég a Magyar Falu Program keretében nyílt újra lehetősége Salomvárnak arra, hogy útfelújításra pályázzon. Az elnyert összegből végül a 330 méter hosszú szakasz teljes egészében aszfaltborítást kapott – tájékoztatott Kungli József polgármester.

Fotó: Katona Tibor

Az útavató ünepségen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, hogy a támogatást igénylő önkormányzatok nagy százaléka az út- és járdafelújításokat említi első helyen megoldandó feladatként, majd az intézményfelújítás következik a sorban. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program elérte a célját, hiszen minden településnek lehetősége nyílik valamilyen fejlesztésre. Salomváron szeretnék még az iskola belső terét is megújítani, amire már nyújtottak be pályázatot, valamint egy sportcélú fejlesztés is elbírálásra vár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában