Tornacsarnokot építenek

2020.09.19. 07:00

Felújítják és bővítik a borsfai iskolát, lerakták az alapkövet

A szerdai Zalai Hírlap, némi aprópénz és diákok rajza is került abba az időkapszulába, amit tegnap a Fekete-iskolában hamarosan induló fejlesztés okán helyeztek el az intézmény udvarán.

Benedek Bálint

Jetzin István, Boros László, Cseresnyés Péter, Magyar Ferenc és Bedő Helén iskolaigazgató Fotó: GSZ

Az eseményen megjelent környékbeli polgármesterek előtt az Esély a jövőért című projekt részleteiről Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója beszélt. Elmondta: az elnyert támogatás több mint 1,5 milliárd forint. Ebből felújítják a meglévő épületet, új tantermeket és szaktantermeket hoznak létre, valamint épülhet egy tornacsarnok. A projektben szerepel eszközbeszerzés, a pedagógusok módszertani képzésen is részt vesznek.

Jetzin István, Boros László, Cseresnyés Péter, Magyar Ferenc és Bedő Helén iskolaigazgató Fotó: Gergely Szilárd

A kivitelező, a Z-Pannon Kft. ügyvezetője, Boros László ismertette: a meglévő 700 négyzetméteres intézmény mel­lé egy 750 négyzetméteres új épület kerül, ezenkívül a tornacsarnok mintegy 800 négyzetméteren terül majd el. Emellett a külső részre műfüves labdarúgó-, illetve köré egy futópálya épül. A vállalt feladatokra 350 munkanap áll a kivitelező rendelkezésére, vagyis várhatóan 2022. január végére fejezik be a munkákat.

Jetzin István polgármester azt mondta az alapkőletételen, hogy a település csak nyerhet a fejlesztéssel. Cseresnyés Péter államtitkár szerint a nagy beruházás is azt mutatja, hogy a kormány odafigyel a falvakra, és foglalkozik az ott élő emberekkel.

A felújítás ideje alatt az iskola 125 tanulója önkormányzati intézményekben kapott ideiglenes elhelyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában