Természetjárás napja

2020.09.07. 10:00

A túrázók tájékozódását segítik az információkkal Magyarszerdahelyen

A dél-zalai turisták is megünneplik a természetjárás napját szeptember 19-én.

Horváth-Balogh Attila

Lőrincz Sándor az egyik új útirányjelző táblával

Fotó: ZH

Idén 32. alkalommal rendezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség Dobogókőn a természetjárás napja tiszteletére tartandó ünnepséget, melyen megemlékeznek a hazai természetjárás hőskoráról, valamint átadják a minősítéseket az arra érdemesek számára. A helyi turisták is készülnek, hogy megünnepeljék ezt a jeles napot itt, Dél-Zalában.

– A Magyarszerdahely Faluért Alapítvány anyagi támogatásával, hosszas előkészítő munka eredményeként egy információs tábla készült, amit a szőlőhegyen található Szent Kristóf pihenőhelyen helyezünk el – tudtuk meg Lőrincz Sándortól, a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat vezetőjétől.

Lőrincz Sándor az egyik új útirányjelző táblával
Fotó: ZH

– Az információs tábla a környék látnivalóit mutatja be egy friss térképkivágat felhasználásával. A nagy felbontású térképkivágatot Szarvas András térképész biztosította, a fényképeket Gerencsér Tibor, Nagy Attila, Marczin György készítették, illetve jómagam. A tábla grafikai tervezése és kivitelezése Toperczer Zsolt munkáját dicséri. A tábla hazaszállításában Papp János működött közre, a felszerelésben Szilágyi Ádám volt a segítségemre. Az avatásra szeptember 19-én, a természetjárás napján kerül sor. Az ünnepséget és az azt követő játékos sportnapot a „Nyárbúcsúztató sportnap a természetjárás napján” című program keretében rendezzük meg, ami Magyarszerdahely és Zalaszentbalázs községek közös rendezvénye lesz. Ezenkívül az elmúlt időszakban a magyarszerdahelyi Dél-zalai Kék Virág Túracsapat anyagi támogatásával sikeresen lecseréltük a Szent Kristóf pihenőhelyen, valamint a Régi Csárdánál található útirányjelző táblákat is, melyek az utóbbi években alaposan kifakultak – mondta el lapunknak.

Lőrincz Sándor azt is hozzátette: az év folyamán sorra újították fel a túracsapat által telepített útirányjelző rendszer tartóoszlopait. Az anyagi hátteret a túracsapat tagjai adták össze a túrákon beszedett 300 forintokból – ismét bebizonyosodott a „sok kicsi, sokra megy” igazsága...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában