Új híd építése lehetne a végső megoldás

2020.08.11. 07:00

Zalaszentjakabon egy sávon újra járható a július végi extrém esőzésben megsérült közúti híd

Néhány napja egy sávon újra járhatóvá vált a Zalaszentjakabot Mihálddal, illetve Sanddal és Pattal összekötő közút. A helyreállítás ideiglenes, ám a környező települések lakóinak így legalább nem kell 40 kilométeres kerülővel közlekedniük. Mint arról annak idején beszámoltunk, Zalaszentjakabot a július végi, extrém esőzéssel érkező csapadék gyakorlatilag kettévágta.

Benedek Bálint

Molnár József a helyreállított hidat mutatja Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Zalaszentjakabnál az úttest egy ponton annyira tönkrement, hogy azon csak gyalogosan, esetleg kerékpárral lehetett áthajtani. A polgármester, Molnár József az elmúlt héten azért dolgozott, hogy minél gyorsabban orvosolhassák a problémát, de ahogy fogalmazott: Cseresnyés Péter térségi országgyűlési képviselő hathatós közbenjárása nélkül nem sikerült volna ilyen gyorsan megoldani a helyzetet. De köszönettel tartozik a közút felkészült szakemberei­nek is, akik pozitív hozzáállásukkal is segítették a munkát.

 

– A személygépjárművel és mezőgazdasági gépekkel közlekedők egyaránt üdvözlik a helyreállítást, de a munka oroszlánrésze még hátravan – mondta a településvezető. – A több mint száz évvel ezelőtt épült közúti híd jelentősen megrongálódott, de szakértői vélemények szerint már korszerűtlen is. A mostanihoz hasonló csapadékmennyiséget újra már nem bírná elvezetni, vagyis megismétlődhetne a katasztrófahelyzet. Ezt elkerülendő pedig a felújítás helyett egy teljesen új, a mai modern terhelésnek megfelelő hidat kellene emelni. A megnövekedett járműforgalom miatt remélhetőleg erre a nagyívű beruházásra minél hamarabb sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában