képzőművészet

2020.08.03. 07:00

Megnyílt a MimikArt galéria Zalaegerszegen

Szombaton nyitották meg a megyeszékhely legújabb képzőművészeti és találkozó helyét a volt Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ épületében.

Arany Horváth Zsuzsa

20200801 Zalaegerszeg MIMIKART galéria megnyitó Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Kilenc zalai képzőművész kezdeményezése és a zalaegerszegi önkormányzat támogatása mellett jött létre a MimikArt galéria, amely a jövőben havonta változó kollekcióval kívánja bemutatni a kortárs zalai képzőművészek alkotásait. Az ötletgazda, Müller Imre festőművész volt, akihez csatlakoztak a javarészt a megyeszékhelyen élő művészek. Pénteki lapszámunkban beszámoltunk arról, hogy a Keresztury VMK biztosítja az intézményi hátteret, s helyszínt pedig a volt megyei közművelődési intézmény épülete, amelynek nyugati szárnyában e célra 140 négyzetmétert újítottak fel. A működtetést a művészek maguk vállalták, így velük lehet majd találkozni a galériában.

 

Az első alkalomra szombaton telt házat tapasztalt a látogató, ami bizonyítja, hiányt pótol az új kulturális színtér. Erről beszélt megnyitójában a képzőművészek nevében Tánczos György festő, aki 23. tanévét kezdi művésztanárként Zalaegerszegen. Jelezte, ilyen eseményre még nem volt példa, amikor a városban működő kitűnő de vegyes profilú, többcélú kiállítóhelyek mellé csak és kizárólag a képzőművészetre fókuszáló galériát nyithatnak meg. Örömmel vették Zalaegerszeg önkormányzatának gesztusát, amit szívesen ragadtak meg. A jövőben az újfajta pezsgés reményében képzőművészeti alkotóköröknek, előadásoknak és aukcióknak, valamint távlati tervként artshopnak is helyet ad a MimikArt Galéria. A kilenc művész (Pál Kátja, Budaházi Tibor, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Horváth László, Müller Imre, Nagy Kálmán, Szényi Zoltán, Tánczos György) alkotásaiból nyílt első kiállítás látogatói, miközben végignézték a műveket, beszélgettek a művészekkel, a Columbo Jam Unit zenekar műsorát is élvezhették. AHZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában