Magyar Falu Program

2020.08.23. 15:21

A Plébánia belső tere és a templomtorony is megújult Csatáron

A Magyar Falu Programban nyert 15 millió forintos keretből újulhatott meg Csatáron a Római Katolikus Plébánia belső tere. A községben egy másik forrásból, több mint 4 millió forintból a templomtorony felújítása is megvalósult.

Jóna István

Fotó: Jóna István

Vasárnap délelőtt Csatárban, dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek áldotta meg, Vígh László országgyűlési képviselő és Péntek Gabriella polgármester társaságában a Magyar Falu Program pályázatából, 15 millió forintból megújult plébánia belső terét. Furján Gellért csácsbozsoki plébános a felújításáról elmondta, hogy az épület mennyezete és a falak kijavításán kívül a járófelületek is megújultak. A villanyhálózat teljes cseréje mellett újabb mosdó került kialakításra és egy kinti mosdó helység lett előkészítve.

Fotó: Jóna István

Kicserélték a bejárati ajtó szárnyait, de a régi formát megtartva. Valamint energetikai fejlesztést is kapott az épület a napelemek felszerelésével és elektromos kiegészítő fűtéssel. Emellett a 13. században épített templom tornyának felújítására 4,2 millió forintot nyerniük némi önrésszel kiegészítve. Ennek keretében a toronysisak, a párkány kijavítása, megerősítése megtörtént és új festést kapott a torony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában