búcsúnapot tartottak

2020.07.21. 07:00

Újjáépítették a pajtát, utakat hoztak rendbe Csonkahegyháton

A helyiek vasárnap az egyházközség búcsúnapját tartották, amely jó alkalomnak bizonyult a Ján-hegyen két évvel korábban létesített közösségi pajta megáldására is.

Jóna István

Fonyadt Róbert, Milejszeg polgármestere, Táncosné Batha Tímea, Pálfiszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, Kustán Gyula, Csonkahegyhát polgármestere és Péczeli Zoltán műszaki ellenőr átvágja a szalagot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Történt ugyanis, hogy idén tavasszal egy nagy szélvihar megrongálta a pajtát, amit garanciálisan rendbe hoztak. Az épületet a búcsúi szentmisét követően megáldotta Görbe László milejszegi plébános.

Fonyadt Róbert, Milejszeg polgármestere, Táncosné Batha Tímea, Pálfiszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, Kustán Gyula, Csonkahegyhát polgármestere és Péczeli Zoltán műszaki ellenőr átvágja a szalagot Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Az ünnepnek volt még egy apropója, hiszen a település 100 százalékos támogatást nyert a Herman Ottó Intézet zártkerti utak felújítására kiírt pályázatán. A felújítás éppen a koronavírus magyarországi megjelenésekor kezdődött, ami kétségessé tette, hogy a megrendelt bazalt időben megérkezik Csonkahegyhátra. A 7,5 millió forintos munka végül határidőre elkészült. A zártkerti utakat Vigh László országgyűlési képviselővel közösen avatták fel a szomszédos települések polgármesterei.

Kustán Gyula, Csonkahegyhát polgármestere elmondta, hogy a Ján-hegy gerincét és alját összekötő két út megkönnyíti a hegyi gazdák közlekedését és a közösségi pajta megközelítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában